Platypussen
19 mrt. 2010
🇦🇺
vanuit Australië
Vanmorgen vroeg heeft Joey nog even gezwommen met Monique, we besluiten om Airly Beach toch gedag te zeggen met pijn in ons hart, dag Great Barier Reef, dag Whitsunday's, we hadden hier echt enorm naar uitgekeken maar om nu moetwillig een cycloon te gaan trotseren gaat ons echt te ver... Na het inpakken nog een paar boodschappen gedaan om zeker te zijn dat we genoeg eten hebben om een paar dagen door te komen, dit is ook het advies van het Australische KNMI. Op naar Yeppoon, toen we ter hoogte van Mackay op het internet gekeken of er nog veranderingen waren t.a.v. de cycloon, en dit zag er nu zo uit dat we besloten hebben om toch naar Eungella te gaan. Eungella is een prachtig national park en het betekent ‘land of clouds'. Na een flinke klim op een slingerweg van 14 %, daar op grote hoogte aangekomen, wat een uitzicht zeg. Eerst gekeken of er Platypussen te zien waren bij Broken River, maar helaas alleen maar schildpadden gespot, dus maar even gelunched op de parkeerplaats en daarna nog een lookout bezocht, deze hete niet voor niets de 'Sky window Lookout'. Op naar de camping want ja nu we geen Platypussen hadden gezien wilden we toch wel blijven om ze bij zonsondergang nog een keer te gaan bewonderen, dan zou namelijk de kans veel groter zijn. De camping was niet makkelijk te vinden, maar nadat we nog eens goed hadden gezocht, vonden we hem dan toch. Deze camping is niet echt luxe, maar het uitzicht is echt geweldig, we kijken zo de vallei in vanuit de camper. Inschrijven en een plaatsje zoeken, moet je zelf doen en je moest het geld dan in de brievenbus stoppen. Hoezo easy going en no worries? Naast ons stond een camper met een ouder engels echtpaar, toen we vertelden dat we bij zonsondergang platypussen wilden gaan spotten, vroeg de man of zij mee mochten rijden, No Worries! en om 17:30 zijn we met z'n allen vertrokken. Dit keer gelukkig niet voor niets, we hebben er wel een stuk of 4 gezien nu, alleen fotograferen en filmen was niet eenvoudig, ze zijn maar even bovenwater en dan duiken ze alweer onder water. Toen we terugreden moesten we nog even een grote zwarte koe van de weg sturen en na een korte rit door de wolken, want die waren inmiddels over de berg gezakt weer op de camping aangekomen. Hier de was nog even verder afgemaakt en daarna de cycloon nog even gevolgd. Hierop besloten, vroeg te gaan slapen en morgen weer vroeg te gaan rijden naar Yeppoon, Yeppoon is op de rand van het cycloongebied en hopelijk is het daar ‘veilig'. Het is best spannend hoor allemaal.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}