Lady Musgrave Island
Vanmorgen om 06:00 opgestaan, want om 07:30 uur moesten we aanwezig zijn bij de boot. Dus snel de camper opgeruimd en toen ontbijten, dit was helaas niet meer nodig, want ik weet niet hoe het komt maar volgens de verpakking had het brood nog minstens 2 dagen goed moeten zijn. Dus niet goed kunnen ontbijten, gelukkig was het kantoortje van de camping al open toen we wegreden en daar verkochten ze ook brood, dus gauw nog een brood gehaald. Omdat we toch op tijd bij de boot waren eerst nog even wat boterhammetjes klaar gemaakt en toen aan boord gegaan en eerst de broodjes opgepeuzeld. Vlak voor dat we weggingen kwam er nog een bus met wel 30 Chinezen (een Asian Invasion ;-) ) deze stormden meteen naar de voorste rij stoelen van de boot, laat dit op deze boot inderdaad de slechtste plek zijn tijdens slecht weer. Dus moesten ze door de bemanning weer verplaats worden, een van hen sprak goed Engels en ging alles een beetje vertalen voor de rest. Het zou een 'bumpy ride' worden en ja, dat was het ook, de boot ging flink te keer in de golven en wel zo erg dat de Chinezen na de eerste 3 golven al volop aan het spugen waren, dus dat werd een lekkere boel....... Arme Joey werd na ongeveer een uurtje ook erg stilletjes en witjes en voordat we er erg in hadden had hij flink overgegeven. Hij voelde zich knap beroerd daarna, maar toen het schip in de lagoon aan kwam werd hij al weer levendiger en had hij meteen weer praatjes. Wij vonden dat hij het nog erg lang had volgehouden met al die kotsende Chinezen om je heen. Petje af voor de crew, die liepen namelijk maar af en aan met braakzakjes en servetten. Na en goede 1,5 uur kwamen we aan bij het ponton wat in de lagoon lag en toe we stil lagen had meneer al geen last meer en stond hij de kapitein te helpen met de vissen te voeren op het ponton. Gelukkig waren wij ingedeeld bij de eerste groep die Lady Musgrave zou gaan bezoeken. Na een korte rit met een glazenbodemboot zijn we afgezet op het eiland. Op het eiland uitleg gekregen over de vegetatie. Het eiland is helemaal opgebouwd uit koraal dus er kunnen heel weinig planten en bomen op groeien, toch hebben vogels (Black Noddie birds) gepresteerd om zaden te brengen van bomen die dat wel kunnen. Verder leven er op wat insecten na geen dieren, dus ook geen slangen, kangaroos etc. Nu er al jaren lang bomen staan is er wel een soort van bosgrond door de bladeren gekomen, maar omdat de bomen zo dichtbegroeid zijn is het niet waarschijnlijk dat er ook andere planten gaan groeien. Vervolgens na een korte wandeling over het koraalstrand weer terug naar het ponton en daar stond de lunch al klaar. Eerst lekker gegeten en daarna het water in om te snorkelen, Joey wilde ook zwemvliezen (duikschoenen volgens hem) aan zijn voetjes en een duikersbril op, het was echt super mooi, we hebben zeeschildpadden gezien, en bijna alle vissen uit de film Nemo en zelfs een grote mantarog. Joey vond het zwemmen ook erg leuk, alleen vond hij het eerst niks dat de vissen om hem heen zwommen, hij was bang dat ze zouden bijten.... De terugreis ging een stuk gemoedelijker nu we met de wind mee terug surfden, er waren nu heel wat minder mensen zee ziek, al bleven de chinezen de lijst aanvoeren. Volgens de crew zijn deze mensen vaak zeeziek, misschien vanwege slechte communicatie?? Aangekomen in 1770 naar de camping en gelijk nog even naar het strand om toch nog even te proberen om 'die' prachtige zonsondergang foto te maken. Hierna gekookt en vroeg ons bed in. Morgen weer een lange rit voor de boeg.