Bundy(Bundaberg)rum en Town of 1770
Deze morgen waren we bijtijds wakker en we waren dan ook op tijd bij de Bundaberg Rum Distillery Dit is 'DE' rum van Australie (a real Aussie icon, volgens velen!) het wordt gemaakt van suikerriet en dat is nou net het gewas dat het meeste wordt verbouwd in Queensland. Na bij de receptie te zijn geweest en alles nog eens goed op een rijtje gezet en besloten maar niet met de tour mee te gaan, deze duurde ruim een uur en met de temperaturen van vandaag (gelukkig) zou dat waarschijnlijk niet tot een groot succes leiden met Joey. Daarom op het gemak het terrein van de Distillery bekeken de de 'Bondstore' goed gechekt, er was wel een collectersitem in de Rum, maar deze moet dan nog een paar keer mee vliegen, dus die kopen we dan wel op het vliegveld als we Sydney verlaten. Nog wel wat kleine souveniers gekocht en leuke foto's gemaakt. Daarna zijn we naar een winkelcentrum gegaan, want Mo haar zonnebril heeft het begeven, na een poosje gezocht te hebben, niet gevonden wat ze wilde dus eerst maar even geluncht en daarna gaan rijden. Op naar Town of 1770. De weg hier naar toe was smal en erg hobbelig, halverwege moesten we ook nog eens bijna 20 minuten wachten op wegwerkers die bezig waren dus het was niet echt een snelle rit. Aangekomen in Agnes Waters zag Mo een surfshop en daar vond ze wat ze wou, gelukkig maar want zonder sunny's in Australie kom je nergens (tenminste als de zon schijnt). Met nog een 6 kilometer te gaan doorgereden naar Town of 1770, bij het kantoor van de 'Lady Musgrave reef tour' gestopt en de rest verder geregeld. Dit was snel gebeurd en daarna een leuke plaats op de camping gezocht. Deze camping ligt ook weer aan het strand, dus na het installeren van de camper naar het strand gegaan op de zonsondergang te zien, iets waar 1770 erg beroemd om is, jammer genoeg was er wolkenband aan de horizon en konden we de zon net niet helemaal zien ondergaan aan her horizon. Joey heeft nog heerlijk op het strand met andere kindjes gespeeld en ook nog even de speeltuin onveilig gemaakt. Na het eten nog met z'n drietjes de sterrenhemel van het zuidelijk halfrond zitten bewonderen en kennis gemaakt met weer een nieuw Australisch dier, namelijk de Possum. Na het avontuur possum zijn we lekker gaan slapen want morgen is een grote dag