Magnetic Island
Vandaag weer een drukke dag voor de boeg, nadat we wakker werden eerst met Joey op het springkussen geweest en daarna ontbeten. De camper klaar gemaakt om te rijden en weg waren we. Naar de parking van Sunferries. Toch wel spannend om de camper met heel je hebben en houwen daar een dag achter te laten, de belangrijkste dingen zitten wel in de kluis, maar toch. Het zal wel het idee zijn. Gelukkig waren we niet de enige met een camper dus dat scheelde wel. In de passagiersterminal kaartjes gekocht en we konden na 5 minuten wachten al aan boord. Na een hobbelige overtocht aangekomen in de haven van Nelly bay op Magnetic Island. Eerst vervoer geregeld, je kon met een bus maar omdat we Joey bij ons hebben en ook wat strandspullen en de buggy, hebben we besloten om een autootje te huren. Hier op het eiland zijn dat voornamelijk Moke's dit is zo'n beetje een kruising tussen een kart en een auto, het leuke ervan is dat er geen deuren in zitten, dus de zon en de wind kunnen rustig hun gang gaan. Aangezien het van de enekant van het eiland (Picnic bay) naar de andere kant (Horseshoe bay) maar 12 km is, duurt een rit niet echt lang, al heb je vanwege het soort voertuig wel het idee dat het een groot eiland is hahaha. Eerst zijn we naar Horseshoe bay gereden en hebben daar even rondgelopen, we twijfelden of we daar in zee zouden gaan zwemmen, ondanks de stingernetten (speciale netten om de boxjellyfish tegen te gaan) hebben we dit toch maar niet gedaan en zijn we naar Arcadia gegaan om daar in het zwembad een duik te nemen. We waren er nog geen minuut en Joey lag alweer in het water. Na daar ook even wat gegeten te hebben zijn we weer verder gereden en nu naar een kaap waar Rock Wallabie's zouden moeten zitten. Deze zaten er dan ook vollop en we hebben dan ook aardig wat foto's van ze gemaakt. Na deze fotosessie verder gereden naar Picnic bay, maar naar onze mening was dit plaatsje een beetje vergane glorie. Daar wat foto's gemaakt en omdat Joey inmiddels in slaap was gevallen weer heel het eiland overgecrost om hem wat slaapminuten te geven. Toen hij wakker werd zijn we een wandeling naar het Fort gaan maken, op deze wandeltrack zou je namelijk koala's in het wild kunnen spotten. Gelukkig werd ons dat ook gegund, want na en paar minuten wandelen zagen we een moeder Koala met haar jong in de boom zitten. Weer teruggereden naar Nelly bay en daar de auto weer ingeleverd, de ferry genomen en na 20 minuten waren we weer bij de camper. Na een kleine inspectie bleek dat er niets loos was, alleen kwamen we er achter dat we vergeten waren een parkeerkaartje te kopen, gelukkig zat er niets tussen de ruitenwisser en zijn we snel naar de camping gereden. Hier nog even met Joey gezwommen en daarna tijdens een heerlijke zwoele avond nog even met onze tijdelijke Australische overburen zitten kletsen.