Dolfijnen en Pinguïns
Vanmorgen om 05:00 uur opgestaan, we lijken wel gek zo in je vakantie, maar je moet er wat voor over hebben. Snel ontbeten, alle spullen gepakt en met de auto naar Rockingham gereden, dat is zo'n 1,5 uur vanaf Mindarie waar we logeren. Omdat het zondagmorgen vroeg was schoot het lekker op en we waren al om 07:15 in Rockingham. Monique en Yvette moesten daar om 07:30 op de pier staan waar de Dolfijnenboot hun dan op zou pikken. De Boot lag er al dus dat was mooi. Joey en Ik hebben de dames naar de pier gebracht en nog even de boot bekeken. Toen de dames aan boord gingen zijn Joey en ik naar Shoalwater gereden om daar naar dolfijnen te gaan kijken en naar het pinguïn eiland te gaan. Alles ging pas om 09:00 open dus we waren hier veels te vroeg. Joey heeft zich toen mooi vermaakt in de speeltuin en we hebben ook alvast even gekeken naar de boot van de Dolphin-watch, Joey vond hem wel op 'dinky' lijken uit Elias de Reddingboot. Het was ook wel een mooie RHIB om te zien, 12,5 meter lang en helemaal ingericht om met een groep mensen te varen op zee, er waren zelfs reddingsvlotten aan boord. Toen we de kaartjes voor de Dolphin-watch gingen kopen bleek er geen plaats meer voor ons te zijn omdat hij was volgeboekt. Maar na even wachten bleken er 2 mensen te hebben afgezegd en konden we toch mee gelukkig. Om 09:05 aan boord en na een korte demonstratie van de zwemvesten en een praatje van de schipper losgegooid en met een gangetje van 40 knopen op dolfijnen jacht, Joey vond het geweldig want de 'dinkyboot' ging namelijk heel hard en met een beetje oceaandeining was het ook wel heel spectaculair. Na een 20 minuten zoeken, hoorde de schipper op de marifoon dat er dolfijnen waren gesignaleerd in een baai vlak bij Rockingham, dus met een gangetje van 50 knopen er op af. Toen we daar aankwamen lag de boot van Monique en Yvette daar ook en zij lagen al in het water een tweetal dolfijnen was met hun aan het spelen. Joey zag meteen dat dat hun boot was en begon natuurlijk mama te roepen, nadat hij Monique en Yvette had gezien en even hadden gezwaaid ging dat een stuk beter en kon hij ook gaan genieten van de dolfijnen. We hebben dat een tijdje gadegeslagen 1 dolfijn had zelfs een vis met een giftige stekel op zijn kop gevangen en was deze net zo lang in de lucht aan het gooien met zijn snuit totdat de stekel plat was. Dit was erg grappig om te zien.
Yvette en Monique zaten op een boot met +/- 40 personen. Ze waren verdeeld in 4 groepen en er mochten om de beurt mensen in het water om de dolfijnen te aanschouwen. Het was echt super om te zien. Je ziet wat ze onder water doen, hoe ze daar proberen om hun eten tussen het zeewier te vinden etc. Ze zijn heel nieuwsgierig en willen ons natuurlijk ook bekijken. Ze komen echt zo dichtbij dat je ze bijna kan aanraken, dit mag echter niet. Dit omdat ze leven in hun natuurlijke omgeving. Ze hebben een olieachtige laag op hun huid, als wij het zouden aanraken dat raakt dit beschadigd en kunnen ze ernstige wonden krijgen en hieraan kunnen ze zelfs doodgaan. Dus beter van niet. Helaas waren er maar 2 dolfijnen. In Nieuw Zeeland had Mo ook al met dolfijnen gezwommen en toen waren er ongeveer 120 dolfijnen. Dit waren wel een ander soort dolfijnen, dit waren dusky dolphins en hier in Australia zijn het bottlenose dolphins. De dusky dolphins leven vaker in groten groepen. Maar het was eveneens weer een bijzondere ervaring en zeer zeker de moeite waard! Er is gefilmd die dag en Mo heeft de film gekocht, een leuke herinnering en op deze manier kan je ook aan anderen laten zien wat je gezien hebt.
Joey en Jacco zijn na 40 minuten weer terug gevaren en na een 10 minuten varen zagen we een dolfijn met haar ongeveer 1 maand oude jong, dit was wel heel mooi om te zien. Hierna kwamen we bij een eiland wat nog bijelkaar werd gehouden door de wortels van de bomen die er ooit op groeiden. Was wel mooi om te zien dit leek net koraal, op dit eiland zat een roofvogel zijn eieren uit te broeden op zijn nest. Het mannetje en vrouwtje waren er allebei. Tijden het laatste stuk terug varen kwam er opeens een groep van 5 dolfijnen aan en deze begonnen spontaan te springen in de hekgolven van onze boot. Echt super cool. Nadat we waren afgemeerd snel de Buggy en de zwemkleren uit de auto gehaald en naar de veerboot gelopen. Na een korte overtocht kwamen we aan op Pinguïneiland, Joey en ik hebben daar eerst even in het 'Pinguïn discovery centre' gekeken en hij vond de pinguïns helemaal goed, heb hem wel een paar keer moeten waarschuwen om niet te dicht bij te gaan. Ze hebben namelijk hele scherpe snavels. Hierna zijn we het eiland verder gaan verkennen. De zeeleeuwen konden we jammer genoeg niet zien vanaf de paden waar ik met de buggy kon komen maar wel de pelikaankolonie. Toen we weer terug waren bij het discovery centre zijn Joey en ik nog even gaan zwemmen want als het 32 graden is moet dat toch wel even, het water was hier echt heerlijk en maar diep tot aan Joey zijn middel. Joey heeft nog even een hengel mogen vasthouden van een man die aan het vissen was. Super stoer vond hij dat en je zag hem echt genieten. Weer aangekleed en naar de pinguïn-feeding (voeren) in het pinguïn discovery centre gegaan. Hier was het flink druk dus na een poosje voeren zijn we maar weggegaan want Joey begon een beetje te muiten en had er geen zin meer in. Dit was ook wel te begrijpen zonder middagslaapje en dat vroege opstaan. Met de Veerboot weer terug en naar Rockingham gereden. De auto geparkeerd op dezelfde plaats als 's morgens en omdat ik de dames niet kon bereiken Joey maar even op het daar aanwezige springkussen gezet je moest hem zien, het kon weer eens niet gekker. Daarna met de inmiddels opgedaagde dames even een ijsje gegeten en naar huis gereden.
Thuis gekomen wilde Monique nog even naar Peter en Christie de buren van Henk en Yvette deze kent zij al een aantal jaren en ze hebben een zoontje Jack (van 10 maanden). Joey heeft de hele tijd met het speelgoed van Jack gespeeld en veel op de schommel gezeten daar. Als je op zondagmiddag bij een stel echte aussies beland dan weet je het wel, er was drinken genoeg ;-) Dus het was niet vroeg toen we gingen slapen, of was het dat nou wel?Reacties
Weer een super verhaal. Leuk hoor. Ga nu de foto's bekijken.
Jeetje wat geweldig!! Echt super!
Hey Jacco, als je nog iemand zoekt om die RHIB te varen bel je maar ff. Gaaf voor Joey die dolfijnen.....
Je moet niet op die jongen hierboven letten. Je moet gewoon mij bellen. Little bit jealous.
Have lots of fun
geweldige ervaring inderdaad die dolfijnen, joey doet inderdaad een hoop indrukken op daar, heeft vast een hoop te vertellen als hij terug komt!